06 - 38594911
info@soulbodyandmind.nl

Welkom bij Soul Body & Mind!

Image Alt

Blog

Ik vind het fijn om tijdens mijn massages en behandelingen met essentiële oliën te werken, niet alleen om de heerlijke geur, maar vooral de kracht en de grote inzetbaarheid van de oliën heeft mij versteld doen staan.

De meesten van ons zijn bekend met de geur van Lavendel. Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt en gekoesterd om zijn onmiskenbare aroma en gunstige eigenschappen, waaronder de kalmerende en ontspannende eigenschappen. Maar daarnaast heeft Lavendel nog veel meer mooie eigenschappen

Essentiële olie van lavendel kan helpen bij het genezen van snijwonden, schaafwonden en brandwonden. Het helpt om ​​nieuwe huid op te bouwen en ontstekingen te verminderen. De antiseptische eigenschappen van lavendelolie helpen ook bij andere huidirritaties, zoals een insectenbeet, eczeem, acne of zonnebrand. Het zal de jeuk stoppen en de zwelling doen verminderen.

Bij andere zwellingen en kneuzingen zal het helpen om de pijn te verlichten. Maar lavendelolie verlicht ook menstruatiepijn, door de lavendelolie te verdunnen met een draagolie en te wrijven op je onderrug en onderbuik.

Andere voordelen kunnen zijn het verlichten van hooikoorts, door een paar druppels tussen je handen te verwarmen en diep in te ademen. Of als je niet kunt slapen, dan geeft het smeren van de lavendelolie onder de voeten een kalmerend effect.

Er zijn nog zoveel meer geweldige toepassingen en voordelen voor het gebruik van Lavendelolie. Heb je vragen over Lavendelolie, neem dan even contact met mij op.